“Een carrière in tech kan je op meerdere manieren bereiken”

In tijden van verandering en onzekerheid, kan je het beste de keuze maken om in je kennis en kunde te investeren. Vind iets dat past bij je interesses, overweeg je opties en begin met leren!

Een carrière in tech kan je op meerdere manieren bereiken. In 2001 was ik een bagage-afhandelaar bij United Airlines. Ik werkte 20 uur per week zodat ik een zorgverzekering had en een pensioen kon opbouwen. Het was niet bepaald goedbetaald werk, dus ik had er altijd een tweede baan bij. Ik was toen 40 uur per week aan het werk bij allerlei tijdelijke baantjes zodat ik m’n rekeningen kon betalen. Toen kwam 9/11. Na enkele dagen al, werd ik samen met andere collega’s op onbetaald verlof gestuurd, zonder vooruitzicht om ooit teruggevraagd te worden.

"Toegang tot technologie, skills en de mogelijkheden die ze brengen voor communities wereldwijd gaat grenzen voorbij. Ik hoop dat we deze reis samen kunnen maken."

Ik wist dat ik iets moest doen. Mijn fulltimebaantjes waren, uiteindelijk, maar tijdelijk. Hoewel ze meer betaalden dan United Airlines, waren ze niet genoeg om van te leven. Ik schreef me in voor een locale community college om een klas over hardware te volgen. In die maanden, tussen september en december dat jaar, leerde ik zo veel als ik kon over de binnenkant van een computer. Mijn CompTIA-examen heb ik gehaald.

Seizoensbaan Bij De Gameafdeling

Elk jaar in december, met al het cadeautjes geven in de vakantie, had Microsoft een gigantische toename in telefoontjes naar de helpdesk. Verschillende uitzendbureaus kregen het verzoek om extra mensen te sturen voor een arbeidsovereenkomst van korte duur. Ik was geselecteerd, samen met 10 anderen, om deel te worden van de extra hulp bij de helpdesk Games en Hardware. Met basistraining begonnen we de dag na kerstmis om alle mensen te helpen die net klassiekers als Railroad Tycoon en Zoo Tycoon hadden ontvangen. Drie weken later, toen de feestdagen weer voorbij waren, kreeg ik een aanbod om te blijven en te helpen bij een ander project. Mijn antwoord daarop was “ja”.

Caroline Williams with her two dogs

Voor het eerst in mijn leven verdiende ik genoeg geld van één baan om mijn rekeningen te betalen. Dit was een enorme mijlpaal voor me. Ik had geen diploma, maar ik woonde in Seattle en vond een vakgebied waar ik op verder kon leren.

Bijna 20 jaar later is dit de reden dat ik ons programma internationaal heb uitgebreid.  Toegang tot technologie, skills en de mogelijkheden die ze brengen voor communities wereldwijd gaat grenzen voorbij. Ik hoop dat we deze reis samen kunnen maken. Kies voor jezelf en voor je toekomst. Misschien zie ik je wel bij SkillsUP Lab en begin jij je carrière in tech bij ons?

Geef een reactie

Skip to content