SkillsUP Lab NL

Het Programma

Tijdens het programma, zul je toegevoegd worden aan onze community. We leren van en met elkaar. Aanvullend aan de ontmoetingen, zijn we ook online verbonden. Nadat je het programma afgerond hebt, heb je nog steeds toegang tot de community. Dit is een grote bron van kennis voor je als je weer gaat werken met je nieuwe vaardigheden. Communities zijn zo sterk als hun leden, daarom verwachten we actieve deelname. Als je iemand bent die het beste alleen werkt, dan is dit niet het juiste programma voor jou. Bij ons ligt het accent op collectief succes.  

Wij geloven dat praktijkervaring een belangrijk component is van het programma. Na de tweede maand van je studie, krijg je de kans om 1 dag per week te gaan werken aan een project bij een bedrijf of NGO. De opdrachten zullen variëren, maar zijn wel allemaal datagerelateerd. Als het bedrijf en jij willen uitbreiden naar meerdere dagen in de week, dan kunnen we het schema daaraan aanpassen.  
Wij zullen je ook toegang geven tot hackathons en andere dag-evenementen als deze beschikbaar zijn, zodat je je portfolio en praktijkervaring kunt opbouwen.  

Zoals data-vaardigheden de SkillsUP Lab deelnemers meer kansen op de arbeidsmarkt geven, doen zelfvertrouwen en het ontwikkelen van je leiderschapscapaciteiten dat ook. Wij geloven dat dit essentiële Power Skills zijn. In het SkillsUP Lab programma hebben we specialisten in onderwijsadvies, die je leren presenteren en andere noodzakelijke werknemersvaardigheden leren. Minimaal 9 dagen Power Skills zijn onderdeel van de opleiding.  

The community is belangrijk. Als persoonlijke omstandigheden je dwingen om te stoppen met de opleiding, kunnen we afspraken maken om het programma later te voort te zetten. Als het programma eenmaal is gestart, kunnen we geen late binnenkomers in het programma aannemen, omdat het storend kan werken in de community die gebouwd wordt.

Kosten en betaling

Data Science: Het totale bedrag voor de 6 maanden durende opleiding bedraagt 12.093,95 (incl. BTW). Deelnemers betalen 3188.35 (incl. BTW) om te kunnen beginnen. Het restant van de programmakosten (8905.60) kan betaald worden door jou, of je huidige of toekomstige werkgever.

Je gaat ermee akkoord dat jijzelf verantwoordelijk bent voor de betaling van de volledige programmakosten als je werkgever of toekomstige werkgever dat niet doet. Betalingsregelingen kunnen worden getroffen voor alle partijen. Ons doel is toegang tot deze kennis niet te blokkeren door gebrek aan financiële middelen.

Dit is een onafhankelijk programma zonder zakelijke sponsoren. We doen deze investering samen. We investeren onze kennis, vaardigheden, platformen, bronnen en netwerken in dit programma om de competenties van mensen sterker te maken en het behouden en vinden van een werkplek mogelijk te maken.  
Jij investeert je tijd, energie en deelt de kosten van het programma met ons door middel van de vergoeding. Dit stelt ons in staat het SkillsUP Lab toegankelijk te houden voor jou en toekomstige deelnemers.  

Teruggave van de kosten voor het programma start is altijd 100%. Nadat het programma start, zijn er van tevoren berekende teruggave gebaseerd op de gemaakte kosten tijdens het programma tot maand 2. Na de tweede maand van het programma zijn er geen restitutiemogelijkheden meer. Kosten voor de certificaten die behaald zijn worden niet teruggegeven.

Elke financiële status is anders. Neem contact met ons op zodat we je opties kunnen doornemen.

Overig

Wij geven geen garantie dat je een baan zult vinden. Wat we wel doen is jou ondersteunen en ons uitgebreide netwerk gebruiken om je te helpen een baan te vinden. Dit is een gezamenlijke inspanning. Je kunt verwachten dat je veel aandacht zult krijgen met je nieuwe vaardigheden.  

Dat hangt van je ervaring, je interesse en je persoonlijke omstandigheden. Als je een nieuwe baan zoekt, hebben we iemand beschikbaar die tijdens het programma samen met jou gaat kijken wat voor jou de juiste carriére stap is. De vaardigheden die je leert, zijn toepasbaar in elke industrie – jouw nieuwe vaardigheden zijn een aanvulling op je competenties – niet een functie. Daarom kunnen we jou niet benoemen tot “Data scientist” of een andere Data gerelateerde titel. Jij bent een persoon met practische data science en/of data analysis vaardigheden.  

Je neemt je eigen laptop mee, maar licenties worden door ons verzorgd als je nog geen Office hebt. Als je geen eigen laptop hebt, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.

We kunnen geen visa verzorgen voor deelname aan dit programma. We raden je aan contact op te nemen met de IND voor informatie of vragen over verblijf in of verhuizing naar Nederland.

SkillsUP Lab Digital

Het Programma

Het SkillsUP Lab is een programma van The Do Good Only Company. Wij zijn een door een Amerikaanse vrouw opgerichte sociale onderneming, fysiek gevestigd in Nederland. De focus van ons werk is IT vandaag de dag meer divers maken. Onze programma’s richten zich op onderwijs waar vraag naar is (zoals praktische data science) aan een breed scala van mensen waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Ook proberen we data en AI toegankelijker te maken door onze community in te zetten als arbeidskracht.

Ons doel is te helpen bij het bouwen van wereldwijde inclusieve datacommunities.  

Met de hoge werkloosheidscijfers in de USA, is het onmogelijk voor onze oprichter en ons team alleen maar toe te kijken en het nieuws te lezen. Wij geloven dat iedereen toegang moet hebben tot life-long-learning en omscholing. Onze oprichter startte haar carrière in tech omdat ze ontslagen werd na 9/11. 

Deze opleiding is voor iedereen die ooit de stap in de spannende wereld van data heeft willen maken. Wat iemand succesvol maakt in ons programma, zijn de volgende kwaliteiten: nieuwsgierigheid, volharding, veerkracht en gemeenschapsoriëntatie.
Iedereen is welkom deel te nemen aan onze programma’s, ongeacht leeftijd, geslacht, nationaliteit, opleidingsniveau of welke andere factor dan ook die gebruikt wordt om mensen uit te sluiten. Voorgaande diploma’s, financiële omstandigheden, functies – zijn geen van alle indicaties om het programma succesvol af te sluiten. Onze meest succesvolle afgestudeerden, zijn de mensen die durfden, die mensen die besloten dat ze verandering wilden in hun leven en hun carrière. Als je kijkt naar ons community pagina, dan krijg je een beeld van onze meest recente cohort.  

Wie ga jij ontmoeten als je mee doet aan ons digitale programma?  

Sinds de start hebben we een hybride model gevolgd. 3 dagen samen in ons Lab en 2 dagen zelfstudie. Om verschillende redenen hebben we voor dit model gekozen: om flexibel te zijn voor mensen die zorgverantwoordelijkheden hadden (familie, kinderen, ouders e.d.), minder reistijd en kosten voor onze cohort en de toegankelijkheid vergroten voor mensen die een baan hebben.  

Vanaf de eerste dag was al onze leerstof online zodat mensen op hun eigen manier konden studeren. Sinds 16 maart, de dag dat de Covid-19 regels ingingen in Nederland, zijn we volledig digitaal gegaan. Het heeft heel goed uitgepakt. We hebben 4 hybride cohorts gehad en de 5de start op 31 augustus. Ons eerste volledig digitale programma start op 16 oktober.  

Dit is een intensief traject. Onze coaches zijn beschikbaar via Teams en zullen je 1:1 begeleiden. Afhankelijk van je time management, moet je rekenen op 10 uur per week werken aan het studiemateriaal. Sommige weken vereisen meer, sommige minder, afhankelijk van je ervaring. 10 uur is een redelijke verwachting, maar je kan natuurlijk altijd sneller of langzamer werken. In totaal ben je ongeveer 8 maanden bezig op ons geschatte tempo. De modules hebben individuele einddata zodat als je zo enthousiast bent dat je meer wilt leren, dit ook kan. Je hoeft dus nooit te vertragen. We verwachten wel dat je er een gewoonte van maakt om regelmatig met je coach af te spreken, en dat je het cursusmateriaal dusdanig doorneemt dat je niet alleen voor toetsresultaten aan het leren bent.

Het SkillsUP Lab Certificaat dat wordt toegekend is gebaseerd op het voltooien van het volgende: IBM Data Science Professional Certificate, IBM Python for Data Science Certificate, Ethics, Data Analysis, Data Visualization and Data Storytelling. 

Voor maximaal leerresultaat, interactie en een hoog coach/deelnemer-ratio, worden onze cohorts gegroepeerd in communities tot 20 personen.  

Kosten en betaling

De kosten van onze digitale opleiding bedragen 7495.- USD/EUR (BTW incl.). Je gaat ermee akkoord dat je verantwoordelijk bent voor het betalen van de volledige kosten van het programma.

Ja, je kan contact met ons opnemen over een betaalregeling. De eerste betaling vindt plaatst wanneer je je deelname aan het programma bevestigd hebt. Om je certificaat in ontvangst te nemen dienen eerst alle betalingen voldaan te zijn.

Beletten financiële problemen je van deelname? Neem contact met ons op.

Teruggave van de kosten voor het programma start is altijd 100%. Nadat het programma start, zijn er van tevoren berekende teruggave gebaseerd op de gemaakte kosten tijdens het programma tot maand 2. De eerste 30 dagen zal dit 75% zijn, dag 31-60 is dit 50%. Na de tweede maand van het programma zijn er geen restitutiemogelijkheden meer. Kosten voor de certificaten die behaald zijn worden niet teruggegeven. Je kan er wel voor kiezen om je resterende leskosten voor een latere deelname te gebruiken.

Dat is simpel. Ons doel is om de deur open te houden voor iedereen die praktische data science wil leren. Ons programma draagt bij aan een inclusieve datacommunity, en al onze cohorten hebben contact met de groepen die er voor en na kwamen. We willen het ook betaalbaar houden voor mensen die normaalgesproken een bootcamp of programma niet zouden kunnen betalen. Als het leren van technische skills voor ieder behalve een enkel te duur is, krijgen we nooit een inclusievere werkomgeving op het gebied van IT.

Overig

In onze definitie is een dataprofessional iemand die de vaardigheden heeft om met data te werken, die weet welke keuzes te maken, data kan voorbereiden en opruimen, analyseren, visualisaties maken, modellen bouwen en kan communiceren met data. Dit kan in verschillende industrieën. Onze programma’s zijn er om datavaardigheden en competenties op te bouwen, niet om mensen en specifieke functietitel te geven. Als een data professional ben je in staat al deze vaardigheden te benutten en meer. Je zult ze kunnen toepassen in je huidige baan en in je volgende. Je kunt dataprofessional zijn in elk werkveld. Niet elk bedrijf heeft een team van ‘data scientists’ nodig in verband met de omvang of het werkveld, maar ze hebben allemaal mensen nodig die data professional zijn. Deze houding brengt ook je vorige ervaringen met je mee. Data vaardigheden zijn een aanvulling op de ervaringen, vaardigheden en kracht die je al hebt.  

Tijdens het programma heb je 6 ontmoetingen met één van onze toegewijde jobcoaches. Je komt voorbereid met de opdrachten. Samen zullen we focussen op je c.v., je profiel en het bouwen van een technische portfolio, kansen herkennen, voorbereiden van sollicitatiegesprekken en andere speciale gerelateerde onderwerpen. Aan het eind van het technische programma, kun je actief solliciteren naar nieuwe functies. Nadat je het programma hebt afgerond, blijf je lid van onze inclusieve datacommunity en ben je welkom om met ons verbonden te blijven.  

Het begint met het invullen van het SignUP formulier. Terwijl wij jouw informatie nakijken, word je gevraagd een afspraak in te plannen voor een videogesprek. Tijdens dit gesprek zul je meer te weten koen over het programma, kun je vragen stellen en ons vertellen over je motivatie en je plannen. We laten je binnen 48 uur weten of je toegelaten wordt. Als je toegevoegd wordt aan onze groep, dan zul je je toelatingsaanbod en aanmeldingsformulieren via de e-mail ontvangen.  

The SkillsUP Lab takes place above The Heilige Boontjes Grand Cafe in Bureau Eendracht situated right across the metro stop Eendrachtsplein. An inspiring location with other social enterprises.

Address:
Eendrachtsplein 3 – 1D
3015 LA Rotterdam

Skip to content