Doe mee met SkillsUP lab!

Het volgende programma in start 19 april 2021

SkillsUP Lab biedt een track in Data Science. Allereerst leer je hoe je verantwoord met data omgaat. Daarna leer je de fijne kneepjes van Data Science. Van machine learning tot het leren visualiseren in PowerBI, onze technische coaches staan klaar om je te helpen!

Naast de technische training en intensieve cursussen, krijg je sociale en leiderschapscoaching die we Power Skills noemen. Welbekwame coaches leren je (zelf)leiderschap, presenteren, storytelling, zelfvertrouwen en nog veel meer.

Upskill of Reskill Je Team

Investeren in je werknemers en hun kennis kan veel goeds met zich meebrengen. In de huidige banenmarkt is er veel vraag naar werknemers maar de vacatures zijn moeilijk te vullen. Het kan soms beter uitkomen om de kennis van je eigen personeel te verbreden in plaats van nieuw personeel aannemen.

We kunnen je helpen bekend te staan met een cultuur van levenslang leren door een trainings- en ontwikkelingsprogramma op te zetten voor uw werknemers. Van presentatie- tot technische skills, wij maken een programma dat past bij jouw bedrijf.

Programma-informatie

De SkillsUP Labs zijn voor iedereen open!

We bouwen bewust leercommunities voor mensen die aan het werk zijn én op zoek zijn naar werk. We geloven standvast in levenslang leren, door reskillen en upskillen. We onderhouden onze community door alle cohorten met elkaar in contact te brengen en door evenementen te organiseren, zodat we onze kennis kunnen blijven delen en netwerken opbouwen met andere mensen!

Iedereen kan zich aanmelden voor onze programma’s. De kwaliteiten waar we naar zoeken zijn: nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, veerkrachtigheid en een gevoel voor community. Als je deze kwaliteiten bezit, is SkillsUP Lab een fantastische ervaring voor je!

We bieden nu ook een digitale versie van SkillsUP Lab om mensen te helpen tijdens deze onzekere periode. Naast dataskills begeleiden we je in het zoeken naar werk.

Startdatum

Ontvang een email wanneer een nieuwe SkillsUP Lab begint
Groei op een technisch en persoonlijk niveau

Wanneer je deel uitmaakt van de volgende groep, groei je op technisch, persoonlijk en professioneel gebied. Samen met jou doen mensen met allerlei interessante achtergronden en ervaringen mee. Je komt dus terecht in een inclusieve datacommunity.

In je nieuwe cohort vind je mensen die aan het bijleren zijn vanuit hun huidige werkgever, die zich omscholen om nieuw werk te vinden, of die hun eigen kennis willen verruimen als ondernemer. Tijdens het programma volgt iedereen hetzelfde curriculum – inclusief Power Skills en groepslessen met speciale onderwerpen. Iedereen houdt zich aan dezelfde standaarden omtrent aanwezigheid, participatie, progressie en eer.

Voor elke door IBM gecertificeerde course die je met een voldoende afrondt, krijg je een certificaat. Na het succesvol afronden van alle courses en Power Skills ontvang je, naast de IBM-certificaten voor Data Science en Python, ons eigen SkillsUP Lab certificaat.

Coaching en werkervaring

Als je het programma van zes maanden hebt afgerond, kan je als volgende stap misschien bij ons beginnen als Data Professional. Volg je een digitaal programma, dan bieden we 20 uur job coaching als je op zoek bent naar een nieuwe baan, om je kans op de arbeidsmarkt te vergroten.

Tijdens je programma werk je aan een breed scala aan dataprojecten om je vaardigheden en netwerk steeds verder op te bouwen. We helpen je ook in je zoektocht naar een toekomstige werkgever.

Als dataprofessional ben je nieuwsgierig en los je graag problemen op met data science en analytische vaardigheden die je in het echte leven toepast. Het zijn niet alleen commerciële bedrijven die deze skills nodig hebben. Ook non-profits en stichtingen gebruiken data!

Da's pas data!

88%

deelnemers starten werkloos of "underemployed"

5

cohorten sinds 2018

97%

dataprofessionals geslaagd

91%

deelemers hebben werk in hun nieuwe sector

15

nationaliteiten

Data Science

SkillsUp Lab biedt een traject in Data Science. Tijdens deze track leer je hoe je ethisch met data werkt, hoe je de juiste vragen aan je data stelt en welke tools je kan gebruiken voor het beste resultaat, voor zowel historische als voorspellende rapporten.

Wat Je Leert

Ethiek

De fundering van verantwoordelijk datagebruik, die elke dataprofessional moet hebben.

Datamechaniek

Werken met, schoonmaken van, klaarmaken van data voor gebruik en analyse.

Voorschrijvende Analyses

Importeer data en krijg inzichten door het gebruik van Python en Excel.

Datavisualisatie

Maak betekenisvolle, effectieve en aesthetisch verantwoorde datavisualisaties met verschillende tools.

Voorspellende Analyses

Bouw en verfijn voorspellende machine-learningmodellen.

Dataverhalen vertellen

Breng de geheimen van je data tot leven voor een bedrijf, zodat ze actie kunnen ondernemen op basis van jouw analyse.

Boost je carrière met skills in een van de snelst groeiende sectoren: data science. Leer de grondbeginselen van data, ethiek, nodige data-sciencetools en veelgebruikte programmeertalen van experts op academisch en zakelijk gebied. Met een multidisciplinaire focus leer je bij ons programma de vaardigheden ontwikkelen die je kunt gebruiken bij de 1,5 miljoen carrièremogelijkheden die beschikbaar zijn in data sciece.

 • Leer binnen een interactieve en motiverende omgeving
 • Bouw je kennis en portfolio op met praktijkervaring
 • Ontvang certificaten voor alle modules die je behaalt, inclusief Power Skills
 • Rond het hele programma af en ontvang je certificaat van SkillsUP Lab in Data Science
 • Ervaren data-scientists coachen je tijdens het programma
 • Professionele ontwikkeling bij een bedrijf of non-profit inbegrepen

Hoeveel kost het?
De totale kosten van het vier maanden durende traject zijn € 12.093,95 (incl  BTW). Deelnemers betalen €3188.35 (incl BTW) om hun traject te beginnen.

Het resterende bedrag (€8905.60) van het programma betaal je via:

 1. Je traineeship: Voor elk uur dat je werkt gaat er een deel naar de programmakosten.
 2. Je toekomstige werkgever: Als je meedoet aan dit programma en daarna graag een nieuwe werkgever zoekt, dan helpen wij jou hiermee door middel van extra job coaching.
 3. Je huidige werkgever: Programmakosten zijn volledig aftrekbaar..
 4. Je gemeente: Als je meedoet aan het programma en je zit in de participatiewet, WAO, Wajong of een andere vorm van steun van de gemeente, dan kom je misschien in aanmerking voor een fonds om je te helpen terugkeren naar de arbeidsmarkt. Vink bij het inschrijven via het SignUP-formulier het vakje “Ik ben afhankelijk van mijn gemeente” aan, dan neemt onze jobcoach contact met je om de mogelijkheden en je rechten door te nemen.
 5. Jezelf: De programmakosten zijn volledig belastingaftrekbaar.

Waar de kosten voor zijn:

 • Professionele coaching: Maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur op locatie.
 • 10 dagen Power Skills van onze ervaren coaches: Ontwikkel je leiderschapsvaardigheden, ethisch denken en samenwerkingsvermogen.
 • Lesmateriaal: Alle lesmaterialen, inclusief een jaarabonnement voor DataCamp en een licensie voor Office365.
 • Portfolio opbouwen: Real-life ervaring als Dataprofessional om je verder te ontwikkelen en je vaardigheden aan te tonen. Bouw je portfolio op met projecten en ontdek zo nieuwe carrièremogelijkheden.
 • Jobcoaching: Waar nodig, helpen we je vanaf de eerste dag om je persoonlijke branding op te bouwen. We helpen je wegwijs te worden in de Nederlandse arbeidsmarkt en we bieden een-op-een coaching. Deze coaching duurt maximaal 8 maanden na het afronden van ons programma.
The Do Good Only Company BV staat voor digitale inclusie. Als je het gevoel hebt dat er iets in jouw persoonlijke situatie in de weg staat om mee te doen, laat het aan ons weten door een telefonische afspraak te plannen of langs te komen.
 • Gebruik Microsoft Excel om data te onderzoeken
 • Leer werken met Transact-SQL om relationele databases te verwerken
 • Maak datamodellen en visualiseer ze met Excel en PowerBI
 • Pas statistische methoden toe op data
 • Gebruik Python om data te onderzoeken en te verwerken
 • Volg een methodiek van data science
 • Bouw en valideer machine-learningmodellen
 • Schrijf code in Python om machine-learningmodellen te bouwen
 • Pas data-sciencetechnieken toe op veelvoorkomende situaties
 • Gebruik je kennis van machine learning om dataproblemen op te lossen

Plan een afspraak met ons voor meer informatie

Wil je graag meer weten over een van onze programma’s? Kijk in onze agenda en plan een webmeeting of telefonische afspraak. In de kalender hier onder kan je een datum en tijd selecteren die voor jou het beste uitkomt.

The SkillsUP Lab bevindt zich boven De Heilige Boontjes Grand Cafe in Bureau Eendracht gelegen recht tegenover metrohalte Eendrachtsplein. Een inspirerende locatie met vele andere sociale ondernemingen.

Adres:
Eendrachtsplein 3 – 1D
3015 LA Rotterdam

Skip to content