Ontmoet De Community: Behrouz

Ik kan me de vorige winter heel goed herinneren. Ik lag in bed met een griep. Ik vond dat ik mijn aanpak met het vinden van een baan moest veranderen. Ik had al verschillende solicitaties gedaan, maar ik kwam nergens doorheen. Toen dacht ik: dit moet anders.

Een vriend van mij had me een mailtje doorgestuurd over the Do Good Only Company. Met het doel om iets nuttigs te doen in plaats van alleen maar in bed te liggen, nam ik contact op met Caroline. Dit is hoe ik bij SkillsUP Lab terecht kwam. Om heel eerlijk te zijn, had ik geen idee waar ik aan begonnen was. Ik was enorm en blij verrast vanaf de eerste interactie met de coaches en mijn groepsgenoten. Ondanks mijn jaren in een internationale academische omgeving, had ik nog nooit zo’n inclusieve groep van fijne, inspirerende mensen ontmoe.

"Ik sloot me aan bij een team van professionele vrijwilligers om humanitaire hulp efficiënter te maken door middel van data science. Dit is een van de mooiste dingen waar ik ooit aan heb meegewerkt."
Behrouz Eslami Mossallam
Senior Researcher/Data Modelling Expert

Hoe was het bij SkillsUp Lab?

Het was echt fantastisch om mee te doen aan Power Skills. Het was leuk en uitdagend op hetzelfde moment. Elke sessie liet me dieper graven in mijn onderbewustzijn. Ik leerde mezelf beter kennen en mijn eigen grenzen verleggen. Dit hielp me om zelfbewuster en zelfverzekerder te zijn. Ik kan ook zeggen dat ik nog nooit zo veel lol heb gehad in wat voor klas of les dan ook. Naast het boosten van mijn Power Skills, heb ik enorm veel gehaald uit de intensieve job coaching die ik kreeg bij SkillsUP Lab. Ik heb hier bijvoorbeeld geleerd hoe je je moet presenteren, hoe je kan voorbereiden voor een sollicitatie en hoe je een CV en LinkedInprofiel kan opzetten. Het aantal bezoekers op mijn LinkedIn was enorm toegenomen na de trainingen en ik kreeg constant berichten van recruiters.

A photograph of ex-SkillsUP Lab student Behrouz

Aan het einde van het programma, met dank aan de technische training en Power Skills, had ik niet alleen een certificaat voor data science. Ik voelde me op mijn gemak met het toepassen van mijn kennis op het gebied van data science. Door Caroline werd ik geïntroduceerd aan het initiatief 510 van het Rode Kruis. Hier sloot ik me aan bij een groep professionele vrijwilligers om humanitaire hulp efficiënter te maken tijdens data science. Dit is denk ik wel een van de mooiste dingen waar ik ooit aan heb meegewerkt.

Mijn Droombaan

Een jaar later, weer in de winter, nam Wonny, een job coach bij The Do Good Only contact met me op. Ze bracht een specifieke vacature onder mijn attentie. Het was een aantrekkelijke vacature: een interessante en belangrijke positie in research bij een grote Nederlandse organisatie. Het klonk perfect voor me. Echter was ik skeptisch: het onderzoeksveld, hoe interessant en aantrekkelijk het ook was, verschilde van mijn eigen academische werkveld. Daarnaast hadden ze iemand nodig die de Nederlandse taal goed beheerst. Daarom wist ik niet zeker of ik überhaupt in aanraking kwam voor deze baan. Om eerlijk te zijn was ik in alles behalve een optimistische bui. Het was weer tijd voor het griepseizoen en ik had een intense en eindeloos toenemende werklading voor de boeg.

De deadline van de vacature was dezelfde dag nog, om middernacht. Ik had weinig tijd om me voor te bereiden. Al mijn redenen en argumenten waarom ik niet aangenomen zou worden werden tegengesproken. Wonny moedigde me aan om alsnog te solliciteren en bood aan me te helpen met de voorbereiding. We kregen het voor elkaar om op de vacature te antwoorden, twee minuten voor de deadline! Een paar dagen later werd ik uitgenodig voor een sollicitatiegesprek. Ik moest me door drie rondes aan gesprekken werken, maar ik had tijdens dit process veel steun van de coaches van SkillsUP Lab. Nu kan ik niet wachten om aan mijn droombaan te beginnen!

Ik zal mezelf altijd zien als onderdeel van de SkillsUP Lab Community. Alle lessen die ik heb geleerd zullen me altijd bijblijven, samen met alle mooie herinnereingen.

Geef een reactie

Skip to content