Ontmoet de Community: Marije

Met een vurige passie voor georganiseerde chaos werd het maken van duidelijke visualisaties een soort van mijn ding. Ik kan nu mijn kennis toepassen in een breed scala aan projecten. Daarnaast ben ik hard bezig met het leren van HTML, CSS en JavaScript React.

Nadat ik mijn diploma voor MBO-4 mediaredactie en communicatie haalde, ontdekte ik dat het HBO niet echt mijn pakkie-an was – In andere woorden: ik ben ermee gestopt. De rekeningen stapelden zich op en niemand wilde een 22-jarige zonder werkervaring hebben. Zelfs niet met mijn ‘kansrijke’ diploma. Het was wel tof geweest als ze dat gewoon eerlijk hadden verteld toen ik nog op school zat. Met alle ervaring als vrijwilliger die ik had, hoorde ik overal dat ik een fan-tas-tisch CV had… Maar niet waar ze naar zochten.

Excel? Wat?

Iemand waar ik veel mee werkte tijdens mijn stage voor de MBO-opleiding die ik heb gedaan, nodigde me uit voor koffie. Hij gaf me een duwtje in de goede richting. Ik heb in het begin wat tegengestribbeld; want ho even, ik ga niet zomaar het roer omgooien. Toch ben ik er voor gegaan. Ik gooide mezelf in het diepe en ik heb me aangemeld voor SkillsUP Lab. Excel was iets waar ik helemaal niks van wist, behalve dat SUM íets was.

Bij SkillsUP Lab kreeg ik het voor elkaar Excel en SQL sneller te leren dan ik had verwacht. Het was eerst best ongemakkelijk. Vreemde nieuwe mensen die een stuk ouder waren dan ik. Ik moest dingen leren die ik nog nooit had gedaan. Dat voelde heel raar. Maar, ik had me bij de vreemdheid neergelegd en nam de tijd om mijn peers te leren kennen.

Want daarbij leerde ik wat persoonlijke skills die ze je niet op school leren. Zelfleiderschap, noemen ze het. En solicitatietraining, zelfneutraliteit, presentatieskills, noem maar op. Toen we nog bij het CIC in het Groothandelsgebouw zaten, kwam er iemand van Offcourse_ naar ons toe om te kijken hoe het bij ons ging. Ik kreeg daar een stage aangeboden! Hier heb ik heel veel geleerd, met name op het gebied van web development. Alles bij elkaar hielp me te groeien als persoon, op zowel sociaal als technisch gebied.

"Voordat ik begon kon ik helemaal niks met Excel. Ik ging van 'SUM, wát?' naar soort van competent, al zeg ik het zelf."
Marije Hammel
Marije Hammel
Data Dork

Nu werk ik hier, bij The Do Good Only Company, waar ik mijn data- en visualisatieskills uitbreid. Ik heb tijdens mijn stage mijn interesse voor design en web development weer aangewakkerd (in feite, ben ik tijdens het schrijven van dit stukje aan de website aan het sleutelen), dus ik leer tussendoor HTML, CSS, Python en JavaScript React.

 Ik moet zeggen, ik ben blij dat ik deze stap heb gemaakt en ik kan niet wachten op de rest van de wandeling.

Geef een reactie

Skip to content